onsdag den 16. februar 2011

Spændende udstilling i Rundetårn


MiljøPunkt Indre By viser i øjeblikket udstillingen Hungry Planet i Rundetaarn i København. Udstillingen er en kombination af Peter Mentzels fotografiet fra bogen "Hungry Planet" der udkom i 2005, som portrætterer en række familier over hele verden og deres ugentlige fødevareforbrug, og en række dybt interessante informations-fotostater der udstiller de danske fødevarevaner fra et miljømæssigt perspektiv.

Ekstremt interessant at se hvordan vores forbrug af fødevarer påvirker kloden i det store og lidt længere perspektiv. Eksempelvis kan man læse om at vi i Danmark lever som om vi havde 4½ jordkloder til rådighed, samt at vi i gennemsnit smider over 60 kg mad ud om året. Tankevækkende. Og denne type vigtige og oplysende indsigter er der massevis af.



Derudover er det dybt interessant at se og sammenligne madforbruget i de forskellige familier, hvor eksempelvis familien fra Tyskland bruger ca. DKR 3.000,- om ugen på deres fødevarer der primært er halv- og helfabrikata. Familien fra Darfur bruger ca. DKR 7,- om ugen på bønner, linser og vand. Andre interessante lande er USA, Danmark, Phillippinerne, Mexico og Italien.

Alt i alt en meget interessant og superrelevant udstilling som kun koster 25,- i adgang.

Se den - fordi du bliver hvad du spiser!

Ingen kommentarer: