søndag den 10. april 2011

Supernem hjemmelavet ketchup



Tomatketchup klæder langt de fleste retter vil mange nok sige og det må jeg indrømme at jeg er HELT enig i. Jeg har dog i lang til været træt af det høje indhold af raffineret sukker og andre tilsætningsstoffer i de ellers velsmagende varianter fra bl.a. Heinz og Beauvais.

Derfor har jeg lavet denne opskrift på hjemmelavet ketchup som er supernemt at lave og smager SUPERGODT.

Ingredienser:
1 kg tomater
3 æbler
2 løg
1/2 dl eddike
1,5 tsk flydende Hermesetas sødemiddel
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt anis
salt og peber
(chilipulver hvis du lyster)



Fremgangsmåde:
Hak tomater, læg og æble groft og put alle ingredienser i en gryde på lavt blus. Få blandingen op at koge og lad den simre i 45-60 minutter. Derefter afkøles det og og blendes til pure med en stavblender.

Hæld ketchuppen over på et sterilt patentglas, lad det køle af og vupti, så er der ketchup til en hel måned.

Kanongodt alternativ til fabriksketchup udelukkende bestående af det vi putter i. Fordi du bliver hvad du spiser!

Ingen kommentarer: