Det kan godt være lidt svært at spise morgenmad efter stenalder-diæten, især når vi igennem de seneste 50-60 år er blevet opflasket med at vi bør spise korn- og mælkeprodukter for at få en god start på dagen. Kornprodukter (kellogg's el lignende) er i dag intet andet end tomme kalorier og hurtigt optagede kulhydrater som uundgåeligt vil sætte gang i blodsukkerudsvingene allerede fra dages start. Det skal vi helst undgå!
Løsningen: Stenalder-morgenmad.
Spis til morgenmad en lille smule kød (gerne fra gårsdagens aftensmad), f.eks. en halv kyllingefilet og lidt grøntsager, eller et kogt æg. Og gerne lidt kaffe eller the.
Undgå juice, sukker i kaffen, morgenmadsprodukter (corn flakes, frosties etc.), kager, franskbrød, rundstykker osv.
Stenalder-morgenmaden der primært består af protein (fra kød og æg), fedt (fra æg) og kostfibre (fra grøntsagerne) er netop hvad kroppen skal bruge mht. byggesten og energi, og energien frigives langsomt over de følgende 4-5 timer, så blodsukkeret forbliver roligt. Ingen lækkersult og et stabilt energiniveau igennem hele formiddagen.
Det virker. Prøv det.
Det er anderledes end hvad vi er vandt til, ja, men det er nu engang det, vi er bygget til.
Krigermad - fordi du bliver hvad du spiser!
Alle kender den kære, velkendte kliché om at "vi bliver hvad vi spiser". Og det passer! Krigermad er mad der på en nem, billig og frem for alt velsmagende måde opfylder de behov for næring som fysisk aktive mennesker har. Her finder du intet raffineret sukker og tilsætningsstoffer, kun gode råvarer og masser af protein, komplekse kulhydrater, vitaminer, kostfibre og sunde fedtsyrer. De rette byggesten til nutidens krigere!
1 kommentar:
Jeg savner selv musli selvom jeg har været paleo et stykke tid, så paleo morgenmad (æg, kød, grøntsager) kræver helt sikkert noget tilvæning.
Men jeg synes jeg føler mig mere mæt med paleo morgenmad. I modsætning til musli/brød, så bliver jeg ikke sulten igen efter et par timer.
Og så skal det vel lige med, at man ikke kun skal spise paleo til morgenmad, men også til frokost og aften.
Send en kommentar