fredag den 3. juni 2011

Grøn ketchup

Grøn ketchup lyder måske mærkeligt, men det er et lækkert (og ikke mindst sundt) alternativ til den traditionelle røde tomatketchup (som du også kan finde en opskrift på i denne blog).

Jeg laver grøn ketchup på ærter i stedet for tomater, og da ærterne har en naturlig sødme kan man undlade sukkeret. Prøv det, det er lækkert!

Ingredienser:
500 g frosne eller friskbælgede ærter
1/2 dl hyttesost
1/2 dl æblecidereddike
salt og peber

Fremgansmåde:
Optø de frosne ærter ved at overhælde dem med kogende vand og lade dem stå 5-10 minutter. Blend alle ingredienser i en foodprocesser indtil de er blevet til en lind creme. Smag til med salt, peber og æblecidereddike efter behov, ketchuppen skal have en god balance imellem det syrlige, det søde og det salte. Men vær forsigtig med eddiken, for ærterne søder ikke lige så meget som sukker.

Lækker og flot ketchup kun bestående af det, vi har puttet i :-)

Velbekomme! Fordi du bliver hvad du spiser!

Ingen kommentarer: