mandag den 6. juni 2011

Kog din egen hamburgerryg


Hamburgerryg er en af mine foretrukne pålægstyper af flere årsager, bl.a. kan man se hvad at det rent faktisk er lavet af kød (i modsætning til diverse pølser og postejer der lige så godt kan være lavet af dyrenes knogler, næb og røvhuller som af et ordentligt stykke kød). Mange producenter behandler dog stadig hamburgerryggen ret klamt med stiksaltning, stabilisatorer osv. for at den ser pæn ud i pakken, og det er en skam, for det betyder enten at kvaliteten af det meste hamburgerryg vi køber i supermarkederne er forrykt lav eller at prisen er forrykt høj (200-250 kr. pr. kg).

Det er der heldigvis råd for!

De fleste supermarkeder sælger nemlig hele røgede hamburgerryg-udskæringer til en ganske rimelig pris (50-80 kr. pr. kg). Selvom nogle af dem er lidt pumpet med vand (4-12%) undgår man mange af de andre tilsætningsstoffer som er i de skiveskårne ready-to-eat hamburgerryg-pakninger.

Det er supernemt at koge en hamburgerryg og så er der lækkert kødpålæg til mange, mange dage.

Ingredienser:
1 røget hamburgerryg (1-1,5 kg)
2-4 laurbærblade
6-10 sorte peberkorn
2-4 nelliker
1-3 enebær

Fremgangsmåde:
Put krydderierne i en gryde med vand og bring det i kog. Læg hamburgerryggen i vandet og kog den i ca. 45 minutter. Tag herefter gryden af blusset og lad hamburgerryggen trække i 10-15 minutter. Tag den op, fjern korsettet (snorene omkring hamburgerryggen), og læg den på køl i en tupperware-boks. Og så kan der ellers bare skæres skiver når sulten melder sig.

Husk at tjekke ingredienslisten og find en hamburgerryg med lavt vandindhold og ingen tilsætningsstoffer.

Velbekomme! Fordi du bliver hvad du spiser!

Ingen kommentarer: