mandag den 7. februar 2011

Velsmagende (!) økologisk proteinbar

Denne nye velsmagende økologiske proteinbar indeholder ikke alle de tilsætningsstoffer som "fitness-kosttilskud" ellers er berygtede for.
Et vigtigt element i formmæssig fremgang i forbindelse med fysisk træning er kost og ernæring. Fx anbefales det at man umiddelbart efter hård fysisk træning indtager en blanding af protein og kulhydrater med middelhøjt glykæmisk indeks. Protein er vigtigt da det er musklernes byggesten og sukker er vigtigt fordi det forøger insulinniveauet i blodet. Insulin er et anabolt hormon, dvs. det hjælper med at opbygge vores celler, og desuden øger det proteinsyntesden og hæmmer proteindegradationen. Dermed vil et moderat indtag af protein og sukker umiddelbart efter træning give større genopbyggende effekt end end blot protein.

Det anbefales at man indtager 1 gram kulhydrat med højt glykæmisk indeks og 0,25 gram protein per kilogram kropsvægt (for normalvægtige) efter træningspasset for det bedste resultat. Dvs. at hvis du vejer 60 kg, så skal efter-trænings-tilskuddet indeholde 60 gram kulhydrat og mindst 15 gram protein.

En af de lette, velsmagende løsninger er de proteinbarer, der efterhånden sælges overalt. Desværre har de traditionelt været fyldt med kemiske ingredienser (smag, farve, sødestoffer etc.), og har dermed ikke været ret sunde i det store perspektiv. HELDIGVIS er der ny blevet introduceret en økologisk proteinbar på det danske marked, som er baseret på protein fra økologiske brune ris, og som oven i købet er rigtigt velsmagende.


Ingredienser:
Mandelsmør*, protein fra brune ris*, dadelmasse*, agave nektar*, rosiner*, hørfrøspirer*, sesamfrø*. (* Fra økologisk dyrkede råvarer).

Næringsindhold pr. bar 70 g.
Energi 1336 kj, 319 kcal.
Protein 24 g
Kulhydrat 29 g
Fedt 9 g
Fibre 8 g


Baren forhandles bl.a. i fitnessdk. Prøv den, den er bedre ind ingenting, og langt bedre end traditionelle barer eller proteinpulver fyldt med sødestoffer og andet kemi... Fordi du bliver hvad du spiser.

Ingen kommentarer: